In de nacht van zondag op maandag keken collega’s raar op toen op de Bergerweg in Alkmaar aankwamen, na melding van een loslopende struisvogel. De vogel, die later een nandoe bleek te zijn, was behoorlijk snel en rende weg. De agenten wisten de nandoe in te sluiten en te vangen met hun reddingsboei.

De nandoe gaf zich niet zomaar gewonnen, maar uiteindelijk hebben de agenten het dier mee kunnen nemen. Op het bureau is het dier opgesloten in de garage in afwachting van de dierenambulance, die nog de tip gaf de kop van de vogel met een sok af te dekken om hem rustig te krijgen.

Personeel van de dierenambulance kwamen naar het bureau en hebben de nandoe uit handen van de politie genomen. Inmiddels is de vogel weer terug bij de eigenaar. Deze was dankbaar, maar ook erg verbaasd dat het was gelukt de nandoe te vangen. Deze vogelsoort kan namelijk rond 60 km/uur rennen.

Op Facebook grapt de politie dat de nandoe twee bekeuringen kreeg; voor het negeren van het gegeven stopteken en de snelheidsovertreding op het fietspad. Daarna een foto van de dierenambulance met het dier 'in hechtenis' (met bekeuring van de politie) en een foto van de eigenaren van de nandoe.

Pin It
Bekeken: 4026x
https://ee.itk.ac.id/data/