Afgelopen jaar heeft gemeente Alkmaar de fietscampagne Ibike Alkmaar gehouden. Mensen konden tips en aandachtspunten voor het fietsen in Alkmaar via Facebook doorgeven. Meer dan 700 reacties kwamen binnen en vormen de basis voor de maatregelen die de gemeente de komende jaren op fietsgebied gaat nemen. De raad bespreekt op 2 juni het aangepaste fietsplan.

Alle ideeën zijn geordend in vijf thema’s: veiligheid, netwerk & routes, comfort, fietsparkeren en promotie & educatie. Een expertgroep met onder andere de Fietsersbond en de politie beoordeelde de ideeën op uitvoerbaarheid, budget, of ze gecombineerd kunnen worden met andere werkzaamheden en of ze niet in strijd zijn met beleid en wet- en regelgeving.

Dit resulteerde in een pakket maatregelen waarmee de gemeente sowieso aan de slag wil. Voor het komende jaar betekent dat onder andere er fietsstroken komen op de Herenweg, er een onderzoek wordt gestart naar de veiligheid van de kruising Gedempte Nieuwesloot - Kanaalkade, fietsen toegankelijker wordt gemaakt voor vluchtelingen en er wordt gehandhaafd op weesfietsen bij station Noord.

Wethouder verkeer Jan Nagengast: "We zijn de Alkmaarders en alle betrokkenen erg dankbaar voor hun inbreng. Samen met de inwoners willen we de stad nog fietsvriendelijker maken. We proberen daarom zoveel mogelijk alle reacties mee te nemen. Ook zullen we via de Facebookpagina iBike Alkmaar inwoners op de hoogte houden van de uitgevoerde maatregelen en speciale IBIke verkeersborden plaatsen waar we aan het werk zijn voor de fietser. Zo zien mensen ook hun eigen idee werkelijkheid worden."

Pin It
Bekeken: 3741x
https://ee.itk.ac.id/data/