"Heb jij het in je een echte kaasdrager te zijn? Wat zou de Alkmaarse Kaasmarkt zijn zonder de beroemde kaasdragers?” Dat is de insteek van de Kinderkaasspelen die deze zomer tijdens het kaasmarktseizoen worden georganiseerd door de gemeente. Zo kunnen ook kinderen zich bekwamen in dit eeuwenoude ambacht.

Kaasdragen is een eeuwenoud beroep en vraagt om precisie, uithoudingsvermogen en een constante glimlach van oor tot oor: say cheese say Alkmaar! Kinderen die eventjes kaasdrager willen zijn kunnen meedoen aan de Kinderkaasspelen op de Alkmaarse Kaasmarkt. Aan het eind ontvangen ze een eigen kaasdiploma. Ze leren lopen met een berrie, kunnen op de foto met een echt kaasdragershoedje op en mogen een zo hoog mogelijke kaastoren bouwen.

De Kinderkaasspelen vinden in 2016 plaats op de volgende vrijdagen: 6 mei, 3, 10, 16, en 24 juni, 1, 8 15, 22 en 29 juli, 5, 12, 19, 26 augustus, en 2 en 9 september. De Kinderkaasspelen zijn steeds tussen 10.00 uur en 12.00 uur. De locatie is de Marktstraat, om de hoek van het Waagplein. Deelnamekosten zijn €3,- per kind.

 

Pin It
Bekeken: 3801x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/