Mensen met een publieke taak, zoals medewerkers van NS, zorg- en onderwijsinstellingen, politie en gemeente, worden steeds meer geconfronteerd met agressie en geweld. Het college vraagt daarom de minister van justitie goedkeuring om Alkmaarse toezichthouders te voorzien van wapenstok en pepperspray.

Met name vanwege de veiligheid van de toezichthouders en de preventieve werking is in het coalitieakkoord 2015 bepaald dat deze worden uitgerust met wapenstok en pepperspray. Op dit moment wordt al gebruik gemaakt van handboeien. Een jaar na ingebruikname wordt geëvalueerd.

De toezichthouders worden vooral geconfronteerd met intimidatie en verbaal geweld. Dit komt bij het constateren van vrijwel alle vormen van overtreding, zoals jongerenoverlast, dumpen van afval, overtredingen in de horeca die zowel drank- als drugs gerelateerd zijn, controle op de prostitutiepanden en een toenemende agressie van GGZ gerelateerde personen.

Hoewel veel van de agressie een verbaal karakter heeft, komt ook steeds meer fysiek geweld voor, met name bij verzet tijdens aanhouding of het niet willen verstrekken van persoonsgegevens. 

Wethouder veiligheid Victor Kloos: “Het toevoegen van meer geweldsmiddelen aan de uitrusting van de toezichthouders betekent ook dat zij escalerende situaties minder snel uit de weg gaan en dus effectiever opereren en een grotere bijdrage kunnen leveren aan een veiliger Alkmaar.”

Om deze middelen toe te kunnen passen is een goedkeuring van de minister van justitie benodigd. Deze laat zich daarvoor adviseren door de direct toezichthouder (chef eenheid politie) en de toezichthouder (hoofdofficier van justitie). De tijdsduur van de procedure is twee tot drie maanden.

Pin It
Bekeken: 4320x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/