Basisschool de Baanbreker in Graft is verhuisd naar de brede school in De Rijp, de bijbehorende gymzaal is daardoor overbodig geworden. Omdat zowel de school als de gymzaal ook werden gebruikt voor sociale activiteiten in het dorp is en paar jaar geleden het plan ontstaan om van de gymzaal een dorpshuis te maken. Daar zou dan de kermis gevierd kunnen worden, maar zouden ook verenigingen terecht kunnen en feesten en partijen gevierd kunnen worden.

Uiteraard ging het realiseren van die plannen niet vanzelf. Er is de nodige tijd in plannen en vergaderen gaan zitten en er moesten vergunningen aangevraagd en tekeningen gemaakt worden. Maar de opgerichte ‘Stichting Dorpshuis op Graft’ is sinds kort officieel beheerder van de gymzaal, dus kan er begonnen worden met de bouw. Het resultaat? De gymzaal is inmiddels veranderd in een heuse timmermanswerkplaats!

Vrijdagavond is een grote vracht hout naar binnen gebracht en voorlopig wordt er op zaterdag- en woensdagavonden 'geklust'. Eerst bouwen de vrijwilligers alvast zo veel mogelijk delen van het gebouw, prefab delen genaamd. Als die klus achter de rug is zal het gebouw worden gesloopt en verrijst op de bestaande fundering het nieuwe Dorpshuis. (foto's: graftderijpinbeeld.nl)

Pin It
Bekeken: 4746x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/