Donderdag heeft de gemeenteraad, net als de commissie bezwaarschriften, gesteld dat drie voormalige SP'ers alsnog het in 2012 verdwenen fractiegeld moeten terugstorten. Marianne Dekker, Matt Delahaij en Renver Boots moeten elk een derde van €16.000 betalen. Dit terwijl het Openbaar Ministerie de zaak tegen Delahaij en Boots seponeerde. Oud-wethouder Mirjam Hamberg en Pieta van den Heuvel treft geen blaam.

De SP Alkmaar had de in 2012 overgebleven €14.023 niet terugbetaald. De zaak werd openbaar in november 2014, de dag voor de raadsverkiezingen en prompt trok de landelijke SP de stekker eruit.

De gemeente deed aangifte van verduistering. Daartegen werd bezwaar gemaakt bij de commissie. Voor het oordeel bekende Marianne Dekker al geld privé gebruikt te hebben en trof een betalingsregeling. Zij beheerde de SP-credit card. Boots en Delahaij zeiden van niets te weten. Een maand geleden oordeelde het Openbaar Ministerie nog in hun voordeel. De commissie en de meerderheid van de raad dus niet.

De stemming leverde binnen D66 en GroenLinks verdeeldheid op en zelfs ook binnen BAS en de Seniorenpartij, fracties die uit twee raadsleden bestaan.

Pin It
Bekeken: 4500x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/