De meningen binnen de gemeenteraad waren dinsdagavond tijdens een commissievergadering verdeeld over het succes van de stevige aanpak van overlast door jongeren in de Alkmaarse wijk Overdie.

Bij de nieuwe aanpak wordt niet alleen de overlast veroorzakende jongere intensief begeleid, maar ook de rest van het gezin. Jongerenwerkster Nora Tigarti heeft zo 26 jongeren onder haar hoede. Binnenkort neemt een wijkcoördinator het stokje van haar over.

Volgens het college is de aanpak zo succesvol dat hij ook ingezet kan worden in Alkmaar Noord, waar ook flink wat jongerenoverlast is. Wethouder Anjo van de Ven meldde dat het hooguit nog twee jaar duurt voordat Overdie een ‘normale wijk’ is.

De oppositie had er een hard hoofd in en wierp tegen dat tot nu toe slechts 1 van de 26 jongeren een baan heeft. Van de Ven suggereerde uiteindelijk dat de leden binnenkort met haar bij jongerenwerkster Tigarti komen kijken wat haar aanpak heeft opgeleverd.

Pin It
Bekeken: 6241x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/