Aftandse fietsen en fietsen buiten stallingen in de Alkmaarse binnenstad worden binnenkort verwijderd. De focus ligt vooral op het gebied waar de kermis verderop deze maand zal worden opgebouwd. De tweewielers die weg moeten zijn inmiddels voorzien van een waarschuwingssticker. De opruimactie vindt plaats op woensdag 9 en donderdag 10 augustus.

In totaal zijn er 290 fietsen aangemerkt voor verwijdering. Stadswerk072 en gemeente Alkmaar willen het kermisgebied graag netjes hebben voordat de kermis wordt opgebouwd. "Help ons de binnenstad schoon en opgeruimd te houden! Ruim op tijd je fiets op en maak gebruik van de officiële fietsenrekken. Samen zorgen we voor een prettige en veilige fietsomgeving in Alkmaar!"

De meegenomen fietsen worden opgeslagen in een tijdelijk depot bij station Alkmaar. Ze gaan dus niet naar de werkplaats van Stadswerk072. Ook worden de fietsen ingevoerd op de website ilost.com, sectie gemeente Alkmaar en gecontroleerd of ze matchen met aangiften van diefstal en opgaven van verlies. Na dertien weken worden de fietsen eigendom van de gemeente. Wrakken worden als schroot verkocht en fietsen die kunnen worden opgelapt gaan sociaal / maatschappelijk betrokken organisaties voor een nieuw leven.

Wie zijn of haar tweewieler uit het depot wil ophalen kan bij Stadswerk072 een afspraak maken via het telefoonnummer 14072. (foto: Handhaving Alkmaar)

 
Pin It
Bekeken: 1449x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/