Nog voordat de N243 wordt geopend, gaat de weg alweer op de schop. De Noordervaart bij Stompetoren is te smal voor brede landbouwvoertuigen, concludeert nu ook de provincie Noord-Holland. Akkerbouwer Johan Barendregt reageert blij op het besluit: "Dat hebben we toch maar mooi gewonnen."

Zowel de boeren als uitvoerder van de werkzaamheden waren het er al vanaf het begin over eens: de rijstroken zijn te smal. "Zo gaan de banden van onze machines stuk. En de stoepranden gaan er ook aan", vertelde de akkerbouwer eerder aan Streekstad Centraal. Maar de provincie zag het probleem niet: "De plannen zijn volgens de geldende richtlijnen opgesteld. De landbouwvoertuigen zouden eigenlijk niet op de weg mogen rijden".

Maar daar komt Noord-Holland nu dus toch op terug. De vluchtheuvels in het midden van de weg worden aangepast. Daarnaast gaan de stoepranden verdwijnen. "De nieuwe middenberm bestaat na de aanpassingen uit een bolle richel van witte stenen." (Tekst gaat verder onder de foto.)

De vernieuwde N243 is volgens de boeren allerminst praktisch. (beeld: Alkmaar Centraal)


Barendregt ziet de beslissing als winst voor de boeren, maar baalt wel voor de extra weken dat de N243 dicht is. De provinciale weg tussen Alkmaar en Avenhorn is al een jaar afgesloten voor groot onderhoud en vernieuwing. Zo heeft de weg zes rotondes en nieuw asfalt gekregen. Ook worden 3d-betongeprinte fietsbruggen geplaatst. "Het is natuurlijk jammer dat de weg weer langer dicht gaat." Weer, want ook recent nog meldden we dat de N243 langer afgesloten zou blijven. Reden daarvoor was het planten van bomen en struiken. En nu is dus opnieuw uitstel aangekondigd open.

Volgens de planning van de provincie gaat de Noordervaart op 1 september definitief open. "Ik vind het eerlijk gezegd vrij fors voor de werkzaamheden die zijn aangekondigd, maar het is wat het is", zegt Barendregt. "Wij zijn blij met deze lange termijn oplossing."
Pin It
Bekeken: 2890x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/