Stichting Babyspullen uit Heerhugowaard heeft deze week alle reden voor een feestje. Met gratis pakketten voor baby's veroverde de stichting, elf jaar geleden opgericht en ooit nog gevestigd in Alkmaar, heel Nederland en inmiddels is het 40.000 pakketje verstuurd. Een mijlpaal. "We zijn het echt aan het vieren. Vanochtend taart!"

Streekstad Centraal sprak met Marilia Bischot, operationeel directeur van Stichting Babyspullen (op de foto de tweede van links). "We hebben het pakket niet zelf uitgereikt", legt ze uit. "Het is gewoon verstuurd." Want privacy is belangrijk. De Stichting verstrekt pakketten aan ouders die het niet breed hebben - en daar zelf liever niet mee te koop lopen.

"Hulpverleners benaderen ons voor een pakket met babyspullen. Daar vertrouwen wij op, dat is belangrijk. We zorgen ervoor dat het pakket vroeg in de zwangerschap verstuurd wordt." Want ook dat maakt uit, juist door de pakketten op tijd te versturen kan Stichting Babyspullen bij jonge ouders veel stress wegnemen. "Daar is zelfs wetenschappelijk onderzoek gedaan", haalt Bischot aan. "Minder stress, dat is heel goed voor de baby. De eerste duizend dagen zijn heel belangrijk voor de hechting." De bijdrage die Stichting Babyspullen levert gaat dus voorbij het materiële.

Het werk van de Stichting heeft dan wel een ernstige kant, op dit moment overheerst vooral blijdschap. "We hebben het confettikanon flink laten knallen", lacht Bischot. "Daarna hebben we wel geprobeerd de confetti weer uit het pakket te halen. Maar misschien zit er nog wat in." Het pakketje is onderweg naar iemand die in verwachting is, dus het feestelijke tintje misstaat in elk geval niet.

Ook met de oprichtster van Stichting Babyspullen heeft Streekstad Centraal gesproken. "Het is heel mooi nieuws", vindt Marjolijn Hermus. "De stichting is bij mij op zolder in Heerhugowaard gestart. En toen via Alkmaar weer terug naar Heerhigowaard... Ook al werk ik dan niet meer voor de Stichting, het doet me natuurlijk wel wat. En ik ben nog steeds donateur." Want donateurs, daar moet Stichting Babyspullen het van hebben. Ook voor de volgende 10.000 pakketten. (foto: So Beau Photography)
Pin It
Bekeken: 2152x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/