Sportbedrijf Le Champion kijkt terug op een 'skitterende' Ronde van de Westfriese Omringdijk. Zo'n 2.000 deelnemers namen zondag deel aan de toertocht voor afstanden van 50, 80 of 135 kilometer over de oudste en langste ringdijk van Nederland. Alleen de laatsten onder hen hielden het niet helemaal droog. Achteraf maakte de organisatie bekend dat de deelnemers bij elkaar ruim 11.000 euro hebben gedoneerd aan KWF Kankersbestrijding.

In zomerse stemming werd om klokslag 08:00 uur vanaf vijf startlocaties, waaronder Alkmaar, gestart aan de populairste en langste afstand, die de deelnemers over de gehele Omringdijk brengt. Het zonnetje schitterde, wat de uitzichten des te mooier maakten. De dijk torent op sommige plaatsen tot wel zes meter boven het landschap uit.

Slingerend over de monumentale dijk koersten de fietsers langs hoogtepunten als de karakteristieke strijkmolens van Rustenburg, vuurtoren ‘de Ven’ en het oude Kasteel Radboud. Onderweg werden deelnemers in de watten gelegd bij de stempelposten op prachtige locaties, waaronder het Stoommachinemuseum in Medemblik en Bierbrouwerij De Werf in Enkhuizen.

De kortere afstanden gingen later van start. Deelnemers staken een deel van de Grôte Daikboekel af en konden ze nog wat meer genieten van de Westfriese cultuur binnen de ringdijk. Via fraaie polderlandschappen kwamen zij langs schilderachtige dorpjes als Opperdoes, Twisk en Oostwoud.

Aan het einde van de middag werden de laatste deelnemers verkoeld met een paar spatten regen, voor ook zij hun medaille in ontvangst konden nemen. Na het bereiken van de finish, werd in ontspannen sfeer nagenoten van deze prachtige 12e editie.

Het goede doel van de Ronde van de Westfriese Omringdijk 2023 is KWF Kankerbestrijding. Fietsers konden via de website van de toer en donatie doen en dat leverde uiteindelijk 11.205 euro op voor kankeronderzoek.

De volgende editie wordt gereden op zondag 14 juli 2024. De inschrijving opent medio februari.
Pin It
Bekeken: 1385x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/