De man die vrijdag dood op het Munnikenbolwerk in Alkmaar werd gevonden is een 44-jarige Heerhugowaarder.  Hij woonde in een zorgcomplex van Esdégé-Reigersdaal. Volgens de politie stierf hij een onnatuurlijke dood, maar is er geen sprake van een misdrijf. Omstanders vertelden mediapartner NH Nieuws dat het slachtoffer eerder die middag bijna verdronk in de Geestersingel. "Het is bizar, hij was helemaal van de wereld."

Manuel woont aan het Bolwerk en keek rond 14:00 uur net uit het raam, om te zien hoe een stel een man uit het water redt. Er was eerst niets aan de hand, ze zaten samen met elkaar op een handdoek. "In het water denk ik een hond te zien, maar ineens duikt de vrouw het water in". Ook de man springt de singel in en ze lijken onder water naar iets te zoeken. Ineens komen ze met iets naar boven. "Ik denk: hé, dat is een kerel. Hij was echt wel 30 seconden onder water."

Manuel belde 112 om de politie en een ambulance in te schakelen. "In het Bolwerk achter de Vest verzuipt iemand." Intussen hing de drenkeling half op de kant om uiteindelijk op het gras getrokken te worden. Het ging niet goed met hem, maar hij leefde nog. "Hij zat op zijn knieën en ging over zijn nek." Een minuut of tien later kwam een ambulance aan.

"De broeder keek naar hem, sloeg hem even op de schouder en samen zetten ze hem op een bankje", aldus de overbuurman. De uit het water getrokken man wordt niet meegenomen naar de ambulance. Bizar, vindt Manuel. "Hij was helemaal van de wereld, helemaal in de war en kon bijna niet rechtop blijven zitten." Daarna zag hij dat de man bijna weer het water in strompelde, en dat zijn redders hem op tijd vastpakten.

Ap was toen ook in het park. "Ik zie hem nog nat tegen een boom staan, ogen dicht en ik hoorde dat hij iets had gerookt." Rond 15:30 uur kwam de politie wel en de man moest zich identificeren. Het slachtoffer zou een kaart bij zich hebben van Esdégé-Reigersdaal in Heerhugowaard, waar hij woonde. "Maar hij wilde niet dat ze daar naar toe zouden bellen." Volgens Ap zagen de agenten geen 'levensbedreigende' situatie en gingen ze weer weg. Hij zette de man weer op een bankje, zei nog 'blijf uit de zon' en ging weg.

Manuel was even van huis en zag bij thuiskomst op het Bolwerk een rond scherm staan. Nooit een goed teken. "Ik was even mijn kind ophalen en toen ik terug was stond die tent er. Een buur van me zei dat er paniek was bij de mensen in het park. Waarschijnlijk heeft de man iets in zijn longen gekregen en is 'ie gewoon in elkaar gezakt." Zuchtend zei hij dat het ambulancepersoneel de man mee had moeten nemen.

Een politiewoordvoerder heeft NH Nieuws verteld dat er geen sprake is van een misdrijf, wel van een onnatuurlijke dood. Meer dan dat liet hij niet los. De zorginstelling bevestigde het overlijden van hun cliënt, maar liet het daar bij.

Het Munnikenbolwerk staat in Alkmaar bekend als een hangplek voor thuislozen en verslaafden. Volgens Ap was de man uit Heerhugowaard vroeger vaak in het park te vinden, maar de laatste tijd niet meer. "Volgens mij ging het goed met hem, twee weken geleden in ieder geval nog wel."

Manuel is een gefingeerde naam. Zijn gegevens zijn bekend bij de NH-redactie.
Pin It
Bekeken: 6149x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/