Het Alkmaarse college heeft verheugd kennis genomen van de beslissing om het ziekenhuis in Alkmaar te laten, laat het weten in een bericht dat toch voorafgaand aan het persmoment uitkwam. Burgemeester en wethouders zijn ervan overtuigd dat met deze keuze toekomstbestendige gezondheidszorg voor de regio Noord-Holland-Noord is gegarandeerd.

Eind 2015 gaf de NWZ aan de verhuizing naar Heerhugowaard te heroverwegen en de gemeente Alkmaar wilde graag meedenken. Het resultaat van de gesprekken met het ziekenhuis hebben geleid tot goede en concrete afspraken, die in de komende maanden verder uitgewerkt gaan worden.

Het college ondernam diverse stappen, met in gedachten het maatschappelijk draagvlak voor de benodigde procedures. Planologisch zijn bij een quickscan geen directe belemmeringen geconstateerd. Flora en fauna, water, groen en parkeren vormen de belangrijkste aandachtspunten. 

Het college vraagt de raad om een garantie voor de financiering van de gefaseerde vernieuwing. Hiervoor is wellicht tijdelijk meer ruimte nodig, want eerst moet nieuw worden gebouwd voordat er kan worden gesloopt. Het college wil maximaal 8.000m2 van het park verkopen, zolang dit uiteindelijk volledig gecompenseerd wordt elders op het terrein. Tijdens de nieuwbouw/verbouw ontstaat een parkeertekort. Het college wil op kosten van de gemeente tijdelijke parkeerplaatsen realiseren in de directe omgeving van het ziekenhuis.

Pin It
Bekeken: 4110x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/